انواع کولر گازی‌

شما اینجا هستید:
انواع کولر گازی‌

چه نوع کولر گازی بخریم؟ کدام طراحی را انتخاب کنیم که برای شرایط محیطی، آب و هوایی و از جمله اقتصادی و …، بهترین انتخاب باشد. پس باید بدانیم تفاوت هر نوع کولر گازی در چیست، تا در صورت تمایل برای انتخاب آن، بهتر بتوانیم کولرگازی‌ها را باهم تشخیص دهیم و خرید درست‌تری را انجام دهیم. برای انتخاب درست در ادامه با ما همراه باشید.

انواع کولر گازی‌های موجود در بازار

کولر گازی به 4 دسته تقسیم می‌شوند:
  • کولر گازی پنجره‌ای
  • کولر گازی پرتابل
  • کولر گازی اسپیلت
  • کولر گازی ایستاده

کولر گازی پنجره ای

انواع کولر گازی‌

این دستگاه اولین دستگاه تهویه مطبوع خانگی تراکمی بوده است. کل قطعات در یک محفظه بوده که نیمی از آن در فضای سرد شونده و نیم دیگر در فضا بیرون برای انتقال گرما به محیط قرار گرفته است.
جهت نصب دستگاه  نیازی به سوراخ کردن دیوار و رد کردن لوله‌های مسی نیست. بدنه‌ی یکپارچه‌ی کولر به ‌سادگی درون پنجره جا می‌خورد و به ‌سرعت آماده‌ی استفاده می‌شود. قیمت پایین و قدرت خنک‌کنندگی زیاد، از مزیت‌های اصلی این کولرها است، و وزن زیاد و مصرف برق به‌ شدت بالا، در کنار ایجاد سروصدا، نقاط ضعف کولرهای پنجره‌ای به شمار می‌روند.

کولر گازی پرتابل

کولر گازی پرتابل 12000 گری مدل سی فور ماتیک

 

در این دستگاه نیز، همانند کولر های پنجره‌ای، کل قطعات در یک محفظه قرار می‌گیرند و با این تفاوت که در کولرهای پنجره‌ای، نیمی از دستگاه در فضای سرد شونده و نیم دیگر در بیرون فضا برای انتقال گرما به محیط بیرون قرار می‌گیرد، اما در کولرهای پرتابل، کل دستگاه در محل سرد شونده قرار می‌گیرد و گرمای کمپرسور و کندانسور، توسط یک لوله خرطومی پلاستیکی که در پشت آن متصل می‌باشد به بیرون هدایت می‌گردد.
لازم به ذکر است، کولر گازی‌های پرتابل، نیاز به نصب و لوازم خاصی ندارند. این مدل کولر گازی برای فضاهای کوچک اجاره ای کاربرد داشته و چون چرخ دارند قابل حمل هستند. از معایب آنها، سر و صدای بالای آن می‌باشد، که ممکن است در محیط‌های خواب ایجاد نارضایتی نماید.

کولر گازی پرتابل دارای مزایای زیر است:

  • قابلیت جابه جایی آسان: کولر گازی پرتابل را می توان به راحتی به هر مکانی منتقل کرد.
  • قیمت مناسب: کولر گازی پرتابل نسبت به سایر انواع کولر گازی ارزان تر است.
  • مصرف برق پایین: کولر گازی پرتابل مصرف برق پایینی دارد و می تواند هزینه های برق را کاهش دهد.

در هنگام انتخاب کولر گازی پرتابل، باید به عوامل زیر توجه کنید:

  • ظرفیت سرمایش: ظرفیت سرمایش کولر گازی باید متناسب با اندازه فضایی باشد که قرار است خنک شود.
  • پرتاب باد: پرتاب باد کولر گازی باید متناسب با اندازه فضایی باشد که قرار است خنک شود.
  • میزان مصرف برق: میزان مصرف برق کولر گازی باید متناسب با بودجه شما باشد.
  • قابلیت های اضافی: برخی از کولر گازی های پرتابل دارای قابلیت های اضافی مانند تصفیه هوا، رطوبت زدایی و گرمایش هستند. در صورتی که به این قابلیت ها نیاز دارید، باید در هنگام خرید به آنها توجه کنید.

کولر گازی اسپلیت

کولر گازی گری 24000 مدل GWH24QE
کولر گازی دیواری یا اسپیلت، شامل دو قسمت مجزا می‌باشند. قسمت جذب کننده، حرارت از محیط (اواپراتور) در داخل فضای سرد شونده نصب شده و سایر بخش ها شامل کمپرسور، کندانسور و لوله مویی (شیر فشار شکن) در بیرون فضای سرد شونده نصب می‌گردند. به این ترتیب بخش‌های پرصدا در خارج محیط بوده و آلودگی صوتی در داخل ساختمان ایجاد نمی‌کنند. جهت اتصال دستگاه داخلی و بیرونی به یکدیگر می‌بایست از لوله مسی با عایق مناسب استفاده نمود.
در مواردی که لوله‌های مسی در حین ساختمان سازی اجرا می‌گردند، معمولا برای زیبایی روی دیوار شیارهایی جهت عبور لوله‌ها ایجاد می‌کنند، تا لوله‌های مسی در معرض دید نباشند. لذا پس از انجام کار، دیگر نمی توان ایرادات در لوله کشی را برطرف نمود. به همین دلیل نیاز به تکنسین متخصص و ماهر جهت پروسه لوله کشی و نصب می‌باشد.
با توجه به اینکه سایز لوله کشی و میزان لوله کشی جهت هر مدل از کولرهای گازی متفاوت می‌باشد، لازم است قبل از انجام لوله کشی، ظرفیت دستگاه و برند کولر گازی را انتخاب نمایید.
در مواقعی که نیاز به لوله کشی بیشتر از دستور العمل کارخانه سازنده باشد، یا از فکر کولر اسپلیت بیرون بیایید، یا حتما کولری بخرید که در ساختمان شما جوابگو باشد. البته از کولر گازی اسپیلیت در فصل زمستان نیز می‌توان استفاده نمود، البته به شرطی که شرایط کارکرد در حالت گرمایش را داشته باشد.

کولر گازی ایستاده

انواع کولر گازی‌

ساختار کلی این کولر‌های ایستاده، تقریبا شبیه به کولر گازی‌ها اسپلیت می‌باشد، با این تفاوت که یونیت داخلی اسپیلیت‌ها بر روی دیوار نصب می‌گردد که اصطلاحا به آن Wall Mounted می‌گویند. اما یونیت داخلی کولر‌های ایستاده به صورت عمودی بر روی زمین قرار می‌گیرد. در این کولر ها نیز می‌بایست یونیت داخلی به وسیله لوله مسی و عایق‌های مربوط به آن و یونیت بیرونی متصل گردد.
علت انتخاب کولر گازی ایستاده گری این می‌باشد که ظرفیت برودتی کولرهای اسپلیت دیواری محدود است و حداکثر تا ظرفیت 36000BTU/HR یا 38000BTU/HR تولید می‌شوند و بیشتر جهت مصارف خانگی استفاده می‌گردند. اما از دستگاه های ایستاده به دلیل قدرت بالای پرتاب هوا و توانایی سرمایش و گرمایش زیاد در مساجد، مغازه‌های بزرگ ، پاساژها ، سالن‌های آمفی تئاتر و برای سالن‌های وسیع و محل‌های بزرگ مناسب هستند.
کولرهای ایستاده با ظرفیت‌های پایین، جهت مصارف خانگی نیز وجود دارد ولی دامنه استفاده آن در کشور ما بسیار پایین تر از اسپلیت می‌باشد و بیشتر افراد ترجیح می‌دهند در مصارف خانگی از اسپلیت دیواری استفاده نمایند.

کولر گازی ایستاده دارای مزایای زیر است:

  • ظرفیت سرمایش بالا: کولر گازی ایستاده دارای ظرفیت سرمایش بالایی است و می تواند فضاهای بزرگ را به سرعت و به طور موثر خنک کند.
  • پرتاب باد بالا: کولر گازی ایستاده دارای پرتاب باد بالایی است و می تواند هوای خنک را به صورت یکنواخت در کل فضا پخش کند.
  • قابلیت تنظیم دما و رطوبت: کولر گازی ایستاده دارای قابلیت تنظیم دما و رطوبت است و می توان آن را با توجه به نیازهای کاربر تنظیم کرد.
باید توجه نمود این کولرها را نمیتوان همانند کولرهای متحرک جابجا نمود. در صورتی که از کولر گازی ایستاده استفاده می‌نمایید و محل نصب آن در اماکن عمومی می‌باشد، می‌توانید جهت جلوگیری از تغییرات تنظیمات از قابلیت قفل کودک استفاده نمایید.
مقالات مرتبط
نظرات
جهت ارسال نظر ابتدا وارد شوید
kocaeli web tasarım ajansı istanbul web tasarım ajansı ankara web tasarım ajansı izmit web tasarım ajansı gebze web tasarım ajansı izmir web tasarım ajansı kıbrıs web tasarım ajansı