روش های مختلف تست کمپرسور کولر گازی

شما اینجا هستید:
روش های مختلف تست کمپرسور کولر گازی

روش های مختلف تست کمپرسور کولر گازی

موتور کولر گازی یکی از بخش های حیاتی کولر گازی است. که به آن لقب قلب تپنده داده اند. چرا که تمامی کارکرد دستگاه تحت الشعاع آن قرار دارد. و اگر کار کرد ان با اختلال روبه رو شود یا مشکل کوچکی برای آن پیش آید. کولر گازی کارکرد متناسب خود را از دست داده و گاها در شرایط حاد مجبور به تعویض کامل کولر گازی خواهید شد.

از همین رو سایت گری ایرانیان در این مقاله سعی بر آن داشته تا به شما در مورد روش های مختلف تست کمپرسور کولر گازی شرح داده تا بتوانید کمپرسور کولر گازی را بهتر بشناسید.

روش های مختلف تست کمپرسور کولر گازی

از آن جایی که کمپرسور بخش مهم کولر گازی به حساب می آید. و در صورت خرابی تمامی کارکرد دستگاه را مختل می نماید. در نتیجه نگهداری از آن بسیار مهم است. اگر با خراب شدن موتور کولر گازی روبه رو شدید قبل از هر چیز باید ابتدا کمپرسور کولر گازی خود را تست نمایید. چرا که تعمیر یا تعویض کمپرسور مستلزم هزینه بالایی خواهد بود. اما اگر برای تشخیص سالم بودن موتور کولر گازی خود دچار شک و تردید شدید. بهتر است از یک تعمیر کار حرفه ای یا تکنسین ماهر در این زمینه کمک گیرید.

در کل در صورت مشاهده موارد زیر باید به فکر بررسی موتور کمپرسور کولر گازی خود باشید:

  1. پریدن فیوز در زمانی که کمپرسور هنگام روشن شدن کولر گازی وارد مدار می شود.
  2. روشن بودن فن بیرونی و کار نکردن موتور کولر گازی
  3. عدم تامین جریان هوای خنک برای فضا( در صورتی که میزان گاز مبرد کامل باشد. و ظرفیت کولر گازی مطابق متراژ فضا انتخاب شده باشد.)

بررسی جریان ورودی به کمپرسور

در صورت مشاهده حالت های ذکر شده در بالا باید نسبت به تست کمپرسور خود اقدام نمایید. البته باید گفت که باید قبل از هر اقدامی مدار جریان الکتریکی ورودی به کمپرسور را بررسی نمایید. بدین صورت که باید ابتدا از ترمینال کندانسور شروع کنید. و بررسی کنید که جریان به صورت کامل به این بخش رسیده و پس از آن باید کنتاکتور تست شود و از انتقال جریان به خازن مطمئن شد. و در آخر خازن باید بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که جریان برق را به کمپرسور دستگاه می رساند.

تست کمپرسور

پس از بررسی موارد بالا و اطمینان از کارکرد صحیح قطعات نوبت به تست کمپرسور کولر گازی می رسد. که کمپرسورهای کولر گازی با روش های مختلف تست می کنند. روش های حتلف تست کمپرسور کولر گازی شامل موارد زیر است:

  • تست سیم پیچ
  • تست سطح صدا
  • تست فشار

تست سیم پیچ

برای تست سیم پیچ ها در کولر گازی باید در ابتدا فیوز اصلی را قطع کرده و در سه مرحله سیم پیچ ها را تست و بررسی کرد. برای این کار ابتدا درپوش ترمیال کمپرسور را برداشته و سوکت ها را برای روغنی نبودن آن ها چک می کنیم. چرا که روغنی بودن آنها مانع از ارتباط بین ترمنال و سوکت ها می شود.

در ادامه برای تست سیم پیچ از یک اهم متر کمک می گیریم و آن را روی حالت هشدار یا Buzzer قرار می دهیم. و بعد از آن تمامی کانکتور های کمپرسور را به صورت دو به دو چک می کنیم. که باید همه ی آنها به هم متصل بوده و به تعبیری با هم در ارتباط باشند. با هر بار چک کردن دو کانکتور با هم باید اهم متر صدای هشدار بدهد. که نشان دهنده ی سالم بودن سیم پیچ ها می باشد.

اما در صورتی که صدای هشدار اهم متر شنیده نشد. نشان دهنده ی عدم ارتباط کانکتور ها باهم دیگر بوده که ممکن است نشان دهنده اورلود کمپرسور است. برای اطمینان از این حالت باید ابتدا مشکل اصلی را بررسی کنید. و احتمال دارد که مشکل در واقع مربوط به عدم ارتباط کانکتورها با هم باشد. نه اورلود کمپرسور.

در مرحله آخر باید اتصال بدنه را تست کرد. به طور کلی باید گفت که کانکتور ها نباید به هیچ وجه با بدنه در ارتباط باشند. برای تست این حالت اهم متر را در حالت هشدار قرار داده و یک سر سیم آن را به بدنه و سر دیگر را به سیم پیچ متصل می کنیم. در صورت ایجاد هشدار نشان از خراب بودن کمپرسور و سیم پیچ ها دارد. اما اگر صدای هشدار شنیده نشد باید به مراحل بعدی مراجعه کنید.

چند نکته: باید از تمیز بودن تمامی قسمتها مطمئن شوید چرا که لکه های رنگ و کثیفی مانع از ایجاد جریان خواهند شد. باید سیم های و جریان ورودی را به طور کامل قطع نموده بعد تست را انجام دهید.

تست سطح صدا

از دیگر روش های تست کمپرسور تست صدا (Hammering) می باشد. تمامی موتور ها در هنگام کار صدایی را از خود ایجاد می کنند. که برای هر کس آشنا است. و ما می توانیم با شنیدن تغییر در این صدا اختلال در کار کرد موتور را تشخیص دهیم. تست صدا در واقع برای اطمینان از عملکرد سالم سیم پیچ و روتور کمپرسور انجام می پذیرد.

برای انجام این تست ابتدا باید سوکت کابل اتصال را از ترمینال کمپرسور جدا کنیم. سپس کمپرسور را به برق متصل کنیم و یا کولر گازی خود را روشن می کنیم. اگر کمپرسور کار نکرد قطعا سوخته و نیاز به تعویض دارد. اما اگر کمپرسور با صدایی غیر طبیعی و گوش خراش شروع به کار کرد یا قفل کرده و جریان برق را کشید نشان از خرابی روتور دارد. در این حالت نیز امکان تعمیر دستگاه وجود نداشته و نیاز به تعویض دارد. تست این حالت باید کمتر از 4 ثانیه طول بکشد چرا که خطرناک خواهد بود.

تست فشار کمپرسور

در صورتی که مراحل بالا به صورت کامل بدون نقص انجام شد و سلامت فیزیکی و الکتریکی دستگاه تایید شد. باید به تست فشار بپردازید. این تست را زمانی باید بگیرید. که از شارژ کامل گاز مبرد اطمینان حاصل کنید. و با چک کردن شیر برقی و لوله مویی از عدم مسدود بودن آن ها مطمئن شوید.

مراحل تست فشار

برای این کار ابتدا باید گاز مبرد دستگاه تخلیه شود. سپس لوله های ورودی و خروجی را جدا کرده و یونیت خارجی را به طور کامل باز کنید. و با روش های زیر تست فشار را انجام دهید.

استفاده از گیج مانوفیلد

ابا استفاده از گیج مانوفیلد شما می توانید فشار دهش کمپرسور خود را به راحتی اندازه گیری نمایید. اما به دلیل اینکه این کار بسیار تخصصی بوده و برای هر کولر گازی مقدار متفاوتی خواهد بود. لذا روش پایین تر می تواند برای شما کمک کننده باشد.

تست فشار با دست

تست فشار کمپرسور با دست یک روش ساده و بسیار کاربردی خواهد بود. و برای هر نوع کولر گازی جواب می دهد. برای تست این حالت باید ابتدا در حالت سرمایش کولر گازی خود را روشن کرده و دست خود را مقابل خروجی  لوله دهش قرار دهید. در حالت عادی دست شما پس از گذشت 3 تا 5 ثانیه توسط فشار هوا به عقب کشیده خواهد شد. اما اگر فشار هوا را تا این حد احساس نکردید نشان از اختلال در عملکرد کمپرسور و پایین آمدن فشار آن دارد.

برای تست این حالت نیز باید نکات ایمنی را رعایت کرده و بیشتر از 5 آ« را انجام ندهید چرا که ممکن است به دستگاه و نیز خودتان آسیب وارد شود.

مقالات مرتبط
نظرات
جهت ارسال نظر ابتدا وارد شوید